06-51186400 info@dageraad.org

Veiligheid

Veiligheidsvoorschriften Sportvisserij Dageraad

Beste vis- en zeeliefhebbers, het volgende aan veiligheidsinformatie willen wij u meegeven, die van belang is aan boord van de Dageraad:

Kijk uit op het schip voor het opstappen in deur openingen, uitstekende knevels en handels en andere appendages. Doe altijd rustig aan en kijk goed uit tijdens het verplaatsen of bewegen van jezelf.
• Tijdens af- en aanmeren, graag uw handen binnen de reling houden.
• Zorg altijd dat uw schoenen/laarzen draagt met voldoende profiel, omdat het dek glad kan zijn, vooral als het dek nat is.
• Als u wat verdachts ziet, hoord of ruikt, aarzel niet om het Dageraad personeel te waarschuwen.
• Al het afval in de aanwezige afval manden doen en de lege bierflesjes in de aanwezige kratten of afgeven in de kantine.
• Altijd de trappen op en aflopen met het gezicht naar de trap.
• Wilt u in de machinekamer kijken, vraag dit dan even aan de schipper, roken in de machinekamer is niet toegestaan.

Calamiteiten
Hoewel de kans klein is dat er echt wat gebeurt, toch willen wij jullie even wat info meegeven. Tijdens calamiteiten dient u altijd het bevel van de schipper en bemannning op te volgen. De volgende alarmsignalen worden gegevens met het algemeen alarm tijdens de volgende noodsituaties:
– Schip verlaten : Algemeen alarm (lang bellen)
– Brand : Algemeen alarm (3 maal bellen)
– Man overboord : Algemeen alarm (2 maal bellen)
– Het verzamelstation (musterstation) van de Dageraad bevind zich op het achterdek, hier dient naartoe te begeven als dit u opgedragen wordt.

Man overboord
In geval van een man overboord, word verzocht om zo snel mogelijk een reddingsboei uittegooien en het dageraad personeel te waarschuwen. Tevens zullen wordt verzocht om naar de drenkeling te blijven kijken en wijzen. Het schip zal zo snel mogelijk omkeren.

Reddingsvesten.
De zwemvesten bevinden zich in de banken in de kantine deze worden tijdens de procedure van schip verlaten uitgereikt. Tevens zal er assistentie verleend moeten worden tijdens het overboord zetten van de reddingsvlotten, hier zal de schipper/bemanning opdracht toe geven.


Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Fam. Drijver (schipper/eigenaar)

0519-297992
06-51186400

Let op !!
U kunt een dag van te voren telefonisch navragen of een reis wel of niet doorgaat (bij voorkeur tussen 19:00 en 20:00 uur).

Boek een tocht

Neem contact op