Welkom op onze vernieuwde website! Het makrelenseizoen is begonnen! Vanaf nu kunt u de makrelentochten zelf online boeken. Voor de overige tochten vragen we u voor nu nog even om het contactformulier in te vullen. In de toekomst kunt u bijna alle tochten via onze website boeken. Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Het schip

Het schip, welke is uitgerust met de modernste apparatuur, leent zich niet alleen voor de sportvisserij, maar ook  bijzonder goed voor o.a. wrakduiken, vogelspotten, rondvaarten en offshorewerk. Vogelspotten, rondvaart-, avondtochten en dergelijke zijn dus ook mogelijk. Asverstrooiïng  is een officiële  plechtigheid en behoort ook tot de mogelijkheid. Als u zelf wensen heeft, ook betreffende catering tijdens uw verblijf aan boord, kunt u deze met ons altijd bespreken en overleggen.

 

Gegevens

De Dageraad is van oorsprong een zeeloodsafhaalvaartuig. In 1996 werd het geschikt gemaakt voor de sportvisserij. Tegenwoordig is het uitgerust met moderne apparatuur en wordt het naast sportvisserij ook voor andere doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld voor vogelspotten en rondvaarten. Asverstrooiïng behoort als officiële plechtigheid ook tot de mogelijkheden.

Algemene gegevens:

Algemene Scheepsgegevens:
Lengte: 31,88 m
Breedte: 6.85 m
Diepgang: voorschip 2.60 m, achterschip 2.70 m
Max. aantal te vervoeren personen: 60

Technische gegevens:
Voortstuwingsmotor: Werkspoor T.M.A.S. 276 direct omkeerbaar.
Zuigerslag 50cm levert bij 375 rpm 430 pk, cruisesnelheid 9-10 mijl per uur. Topsnelheid 12 mijl per uur.
Vaste schroef, boegschroef.
Hulpvermogen 2x kromhout 8 cylinder LS van 80pk per stuk.

155 Brt met brandstofvoorraad 29,1 ton,  smeerolie 1,45 ton en drinkwatervoorraad 12,1 ton.