Welkom op onze vernieuwde website! Het makrelenseizoen is begonnen! Vanaf nu kunt u de makrelentochten zelf online boeken. Voor de overige tochten vragen we u voor nu nog even om het contactformulier in te vullen. In de toekomst kunt u bijna alle tochten via onze website boeken. Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Rodekoolsalade met makreel

  • 1 gestoomde makreel.
  • appelsap rozijnen.
  • 250gr rodekool.
  • rode wijnazijn.
  • walnootolie.
  • verse tijmblaadjes.
  • struikje witlof.
  • zout en peper.

Kook de appelsap in een steelpannetje met de rozijnen in 2 min. op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht. Laat de rozijnen daarna uitlekken en bewaar het vocht. Snijd de halve rode kool doormidden en snijd de harde stronk schuin weg. Schaaf de rodekool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop 2 eetlepels van het rozijnenvocht met de azijnolie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de rodekool en de tijmblaadjes erdoor en laat de salade minstens een uur staan. Verwijder kop en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het in 4 grote stukken. Snijd op het laatste moment het struikje witlof in dunne reepjes. Schep op 4 borden een bergje rodekoolsalade, leg de stukken makreel er op en druppel er wat van het rozijnenvocht op. Verdeel de witlof en rozijnen erover en garneer met takjes tijm.