Welkom op onze vernieuwde website! Het is wrakvisseizoen. Vanaf nu kunt u de makrelentochten en wrakkentochten zelf online boeken. De meerdaagse tochten kunt u ook vanaf nu ook zelf boeken! Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad
zaterdag 23 en zondag 24 november gaan wij weer wrakvissen. U kunt deze tocht boeken onder de wrakkentochten.
zaterdag 30 november hebben wij nog een lange tocht wrakvissen gepland.
maandag en dinsdag 25 en 26 november hebben wij nog een 2-daagse vistocht staan en er zijn nog plekken vrij.
Kook de appelsap in een steelpannetje met de rozijnen in 2 min. op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht. Laat de rozijnen daarna uitlekken en bewaar het vocht. Snijd de halve rode kool doormidden en snijd de harde stronk schuin weg. Schaaf de rodekool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop 2 eetlepels van het rozijnenvocht met de azijnolie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de rodekool en de tijmblaadjes erdoor en laat de salade minstens een uur staan. Verwijder kop en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het in 4 grote stukken. Snijd op het laatste moment het struikje witlof in dunne reepjes. Schep op 4 borden een bergje rodekoolsalade, leg de stukken makreel er op en druppel er wat van het rozijnenvocht op. Verdeel de witlof en rozijnen erover en garneer met takjes tijm.