Welkom op onze website


Vanaf nu kunt u alle makrelentochten, wrakkentochten en meerdaagse tochten voor 2025 zelf boeken! 

In het najaar hebben wij nog wrakvistochten gepland daarbij vissen wij met pieren.

Voor vrijdag, zaterdag en zondag 21 t/m 23 november zijn er nog plekken vrij voor het wrakvissen. 

zondag 30 november hebben wij nog een lange tocht gepland (5uur vertrek). 
ook is er op de 2-daagse vistocht van maandag 24 en dinsdag 25 november nog plaats.

 

Voor 2026 zijn de tochten inmiddels geplanned (zie de kalender), deze zijn vanaf half December door u te boeken.

In Januari en februari 2026 varen wij niet ivm onderhoud en droogzetting van het Schip.

Voor afhuur en maatwerk, neem contact met ons op via het contactformulier, mail, of bel ons.

Graag tot ziens! 

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Rodekoolsalade met makreel

  • 1 gestoomde makreel.
  • appelsap rozijnen.
  • 250gr rodekool.
  • rode wijnazijn.
  • walnootolie.
  • verse tijmblaadjes.
  • struikje witlof.
  • zout en peper.

Kook de appelsap in een steelpannetje met de rozijnen in 2 min. op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht. Laat de rozijnen daarna uitlekken en bewaar het vocht. Snijd de halve rode kool doormidden en snijd de harde stronk schuin weg. Schaaf de rodekool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop 2 eetlepels van het rozijnenvocht met de azijnolie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de rodekool en de tijmblaadjes erdoor en laat de salade minstens een uur staan. Verwijder kop en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het in 4 grote stukken. Snijd op het laatste moment het struikje witlof in dunne reepjes. Schep op 4 borden een bergje rodekoolsalade, leg de stukken makreel er op en druppel er wat van het rozijnenvocht op. Verdeel de witlof en rozijnen erover en garneer met takjes tijm.