Welkom op onze vernieuwde website! Het is wrakvisseizoen. Vanaf nu kunt u de makrelentochten en wrakkentochten zelf online boeken. De meerdaagse tochten kunt u ook vanaf nu ook zelf boeken! Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

vrijdag 25 oktober en zondag 27 oktober gaan wij weer wrakvissen, er zijn nog genoeg plekken vrij. U kunt deze tocht boeken onder de wrakkentochten. 

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Oosterse makreelspiesjes

  • 4 makreel filĂ©,s.
  • knoflook.
  • geraspte gember.
  • sambal badjak.
  • sojasaus.
  • rijst of arachideolie.
  • kropje sla.
  • atjar tjampoer.
  • bamboe topasspiesjes. (geweekt in water)

Snijd elke makreelfilé in de lengte door de midden en snijd elk stuk daarna in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de stukken makreel erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een hete grillpan of koekenpan en bak ze in 3-4 min. bruin en net gaar. Keer ze halverwege. Maak de blaadjes sla van het kropje los en leg 1 blaadje in kleine schaaltjes. Schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje 1 of 2 spiesjes makreel.