Welkom op onze website


Vanaf nu kunt u alle makrelentochten, wrakkentochten en meerdaagse tochten voor 2025 zelf boeken! 

In het najaar hebben wij nog wrakvistochten gepland daarbij vissen wij met pieren.

zaterdag 13 en 20 december en zondag 28 december gaan wij nog naar buiten wrakvissen.

 

Voor 2026 zijn de tochten inmiddels geplanned (zie de kalender), deze zijn vanaf half December door u te boeken.

In Januari en februari 2026 varen wij niet ivm onderhoud en droogzetting van het Schip.

Voor afhuur en maatwerk, neem contact met ons op via het contactformulier, mail, of bel ons.

Graag tot ziens! 

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Oosterse makreelspiesjes

  • 4 makreel filĂ©,s.
  • knoflook.
  • geraspte gember.
  • sambal badjak.
  • sojasaus.
  • rijst of arachideolie.
  • kropje sla.
  • atjar tjampoer.
  • bamboe topasspiesjes. (geweekt in water)

Snijd elke makreelfilé in de lengte door de midden en snijd elk stuk daarna in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de stukken makreel erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een hete grillpan of koekenpan en bak ze in 3-4 min. bruin en net gaar. Keer ze halverwege. Maak de blaadjes sla van het kropje los en leg 1 blaadje in kleine schaaltjes. Schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje 1 of 2 spiesjes makreel.