Welkom op onze vernieuwde website! Het makrelenseizoen is begonnen! Vanaf nu kunt u de makrelentochten zelf online boeken. Voor de overige tochten vragen we u voor nu nog even om het contactformulier in te vullen. In de toekomst kunt u bijna alle tochten via onze website boeken. Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Makreel Pepesan

  • 4 grote makrelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zakje boemboe pepesan

Fileer de makreel, zodat je van elk 2 halve makrelen heb. Doe deze ongeveer een 15 minuten in een 2 liter water met daarin een half kopje azijn en een scheutje citroen of limoensap. Spoel ze daarna goed af en dep ze droog. Bak ze daarna mooi bruin in de frituurpan. Maak in de koekenpan 2 eetlepels olie warm en voeg de pepesan toe. Bak deze onder het roeren licht bruin en voeg 1 dl water toe en roer nog even door. Haal vervolgens de filé er door en wikkel deze in de aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op stand 4 (ca 180º C) en braad de vis in de folie in 20 minuten helemaal klaar