Welkom op onze website!
Het vaar- en visseizoen is afgelopen, we hebben geen tochten meer staan de komende weken. We beginnen weer met varen vanaf
April 2025.
Het Schip wordt de komende tijd onderhouden en klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. 

Vanaf nu kunt u alle makrelentochten, wrakkentochten en meerdaagse tochten voor 2025 zelf boeken!
voor afhuur en maatwerk, neem contact met ons op via het contactformulier, mail, of bel ons.

Graag tot ziens! 

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Makreel Pepesan

  • 4 grote makrelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zakje boemboe pepesan

Fileer de makreel, zodat je van elk 2 halve makrelen heb. Doe deze ongeveer een 15 minuten in een 2 liter water met daarin een half kopje azijn en een scheutje citroen of limoensap. Spoel ze daarna goed af en dep ze droog. Bak ze daarna mooi bruin in de frituurpan. Maak in de koekenpan 2 eetlepels olie warm en voeg de pepesan toe. Bak deze onder het roeren licht bruin en voeg 1 dl water toe en roer nog even door. Haal vervolgens de filé er door en wikkel deze in de aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op stand 4 (ca 180º C) en braad de vis in de folie in 20 minuten helemaal klaar