Welkom op onze vernieuwde website! Het is wrakvisseizoen. Vanaf nu kunt u de makrelentochten en wrakkentochten zelf online boeken. De meerdaagse tochten kunt u ook vanaf nu ook zelf boeken! Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

zaterdag 23 en zondag 24 november gaan wij weer wrakvissen. U kunt deze tocht boeken onder de wrakkentochten. 
zaterdag 30 november hebben wij nog een lange tocht wrakvissen gepland. 

maandag en dinsdag 25 en 26 november hebben wij nog een 2-daagse vistocht staan en er zijn nog plekken vrij.

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Makreel Pepesan

  • 4 grote makrelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zakje boemboe pepesan

Fileer de makreel, zodat je van elk 2 halve makrelen heb. Doe deze ongeveer een 15 minuten in een 2 liter water met daarin een half kopje azijn en een scheutje citroen of limoensap. Spoel ze daarna goed af en dep ze droog. Bak ze daarna mooi bruin in de frituurpan. Maak in de koekenpan 2 eetlepels olie warm en voeg de pepesan toe. Bak deze onder het roeren licht bruin en voeg 1 dl water toe en roer nog even door. Haal vervolgens de filé er door en wikkel deze in de aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op stand 4 (ca 180º C) en braad de vis in de folie in 20 minuten helemaal klaar