Welkom op onze website


Vanaf nu kunt u alle makrelentochten, wrakkentochten en meerdaagse tochten voor 2025 zelf boeken! 

In het najaar hebben wij nog wrakvistochten gepland daarbij vissen wij met pieren.

Voor vrijdag, zaterdag en zondag 21 t/m 23 november zijn er nog plekken vrij voor het wrakvissen. 

zondag 30 november hebben wij nog een lange tocht gepland (5uur vertrek). 
ook is er op de 2-daagse vistocht van maandag 24 en dinsdag 25 november nog plaats.

 

Voor 2026 zijn de tochten inmiddels geplanned (zie de kalender), deze zijn vanaf half December door u te boeken.

In Januari en februari 2026 varen wij niet ivm onderhoud en droogzetting van het Schip.

Voor afhuur en maatwerk, neem contact met ons op via het contactformulier, mail, of bel ons.

Graag tot ziens! 

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Makreel Pepesan

  • 4 grote makrelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zakje boemboe pepesan

Fileer de makreel, zodat je van elk 2 halve makrelen heb. Doe deze ongeveer een 15 minuten in een 2 liter water met daarin een half kopje azijn en een scheutje citroen of limoensap. Spoel ze daarna goed af en dep ze droog. Bak ze daarna mooi bruin in de frituurpan. Maak in de koekenpan 2 eetlepels olie warm en voeg de pepesan toe. Bak deze onder het roeren licht bruin en voeg 1 dl water toe en roer nog even door. Haal vervolgens de filé er door en wikkel deze in de aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op stand 4 (ca 180º C) en braad de vis in de folie in 20 minuten helemaal klaar