Welkom op onze vernieuwde website! Het is makrelenseizoen! Vanaf nu kunt u de makrelentochten en wrakkentochten zelf online boeken. De meerdaagse tochten kunt u ook vanaf nu ook zelf boeken! Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Kabeljauw met kappertjes-botersaus

  • 600gr. kabeljauw in moten of haasjes.
  • 600ml visfond of -bouillon.
  • 750 gr vastkokende aardappelen geschild en in parten.
  • 400 gr sugarsnaps.
  • 100 gr. boter.
  • 400gr. kappertjes (uitgelekt).
  • 2 eetl. gehakte peterselie.
  • 1 citroen in partjes.

Verwarm de oven voor op 180º. Dep de vis droog en bestrooi met zout en vers gemalen peper. Leg de stukken vis naast elkaar in een lage ovenschaal. Verwarm de visfond of -bouillon, giet deze bij de vis en zet deze circa 12 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de aardappels 15 – 20 minuten en de sugarsnaps 10 minuten. Smelt de boter en laat deze goudbruin kleuren. Roer de kappertjes erdoor. Schep de vis op warme borden en lepel de kappertjes-botersaus er over. Leg de aardappels en sugarsnaps erbij. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.