Welkom op onze vernieuwde website! Het makrelenseizoen is begonnen! Vanaf nu kunt u de makrelentochten zelf online boeken. Voor de overige tochten vragen we u voor nu nog even om het contactformulier in te vullen. In de toekomst kunt u bijna alle tochten via onze website boeken. Hartelijk dank voor uw medewerking! Team Dageraad

Ligplaats
Haven 30, 9976 VN Lauwersoog
Email adres
info@dageraad.org

Gebakken makreelfilet met lamsoor

 

  • 4 makreelfilets.
  • 2 rose grapefruit.
  • 2 limoenen.
  • 5eetlepels rijst of arachideolie.
  • 500gr. lamsoren.
  • zout en peper.

Snijd de schil van de grapefruits tot op het vruchtvlees weg en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat 6 de partjes in een zeef uitlekken. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers 1 limoen uit. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en schep de lamsoren erdoor. Verwarm de lamsoren 2 minuten al omscheppend en schep er dan 2-3 eetlepels limoensap en de helft van de limoenrasp door. Verwarm de lamsoren nog 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg wat zout en versgemalen peper toe. Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan en leg de filets met de velkant naar boven in de olie. Bak de filets in 4-6 minuten gaar, keer ze niet om. Schep op het laatste moment het bakvet met een lepel over de bovenkant van de makreel. Schep de lamsoren op de borden en verdeel de partjes grapefruit er over. Leg de gebakken makreelfilets erop.Lekker met gebakken aardappeltjes.