06-51186400 info@dageraad.org

Goed voorbereid aan boord

Het weer bepaalt altijd of een tocht doorgaat of niet. Kijk daarom de dag voor de tocht vanaf 20:00 uur op onze website of Facebook pagina. Voor u aan boord gaat, dient u zich op de hoogte te stellen van de voorschriften aan boord.

Wat neem ik mee?
• Er is geen pinautomaat aan boord. Neem contant geld mee.
• Met uitzondering van een boterham en flesje drinken, mogen eigen consumpties niet genuttigd worden. In de kombuis zijn verschillende dranken en broodjes verkrijgbaar.
• Het is niet toegestaan om eigen mee gebrachte alcoholische dranken aan boord te gebruiken !
• Warme kleding mee en regenkleding.

IJs voor het bewaren van de vis
Er is niet altijd ijs aan boord. Een goede tip: Doe voor dat u gaat vissen enkele lege sap- of melkpakken gevuld met water in de vriezer. Neem deze mee in een koelbox op de dag dat u gaat vissen. Maak uw gevangen vis schoon, sla één van de pakken stuk en doe dit over uw vis. Zo heeft u aan het einde van de dag de vis prima gekoeld thuis en zeker vers.

Hengels
Er zijn voldoende hengels aan boord. Huren kost €10 dit is inclusief lood en paternoster, maar wel weer compleet inleveren. U mag uw eigen hengel ook meenemen. Let op dat dit wel een zeehengel is. Er wordt op makreel met 150-200 gram lood gevist. 300 – 500 gram kabeljauw

Pieren
Er zijn niet altijd pieren aan boord, deze moeten van tevoren besteld worden. Deze kunnen worden gebruikt met kabeljauwvissen. De meeste mensen gebruiken één bakje per persoon. Kosten zijn € 7,50, voor ongeveer 50 stuks.

Welke vis wordt er gevangen?
In de zomer wordt er gevaren op makreel tijdens de dagtochten. In het voor en najaar varen wij op kabeljauw. Ook hebben wij in de zomer een aantal lange tochten dan wordt er ook op kabeljauw gevist. Er wordt niet elke dag goed gevangen, er zijn goede en slechte dagen.

Voor de gevangen vis zijn er voldoende bakken op het schip aanwezig. U mag alle vis mee naar huis nemen, hiervoor dient u uw eigen koelbox mee te nemen. De gevangen vissen worden in principe door u zelf gefileerd. Wij hebben fileerbakken op het schip. Als u dit niet kunt zal onze bemanning u helpen ook willen andere gasten u vaak wel helpen

Handig om te weten

Kinderen
Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar mogen mee aan boord. Tot 14 jaar krijgen kinderen 10 euro korting. Er zijn reddingvesten voor kinderen aanwezig.

Is er parkeermogelijkheid?
Naast de steiger van het schip is voldoende parkeergelegenheid. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Ik heb nog nooit eerder op zee gevist, is er begeleiding aan boord?
Onze bemanning is zeer bereid u (op weg) te helpen.

Zeeziekte
Helaas niet altijd te voorkomen. U kunt het risico aanmerkelijk verkleinen door geen vet eten te nemen de dag er voor, voldoende nachtrust te nemen en geen alcohol te nuttigen. Ook zijn er speciale pleisters , of reistabletten, verkrijgbaar bij een apotheek of drogisterij. Mocht u ondanks deze maatregelen toch zeeziek worden, blijf buiten in de frisse lucht en zoek het midden van het schip op, zowel van voren naar achteren als van links (bakboord) naar rechts (stuurboord). Hier slingert het schip het minst.

Heeft u nog een andere vraag, bel ons gerust via 0519-297992 of 06-51186400. Of stuur een e-mail naar info@dageraad.org


Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Fam. Drijver (schipper/eigenaar)
Postadres:  Sportvisserij  Dageraad
Learmûne  42
9102  EE  Dokkum
0519-297992
06-51186400
KvK. 60643803
Vestigingsnr. 000005921635

Let op !!
U kunt een dag van te voren telefonisch navragen of een reis wel of niet doorgaat (bij voorkeur tussen 19:00 en 20:00 uur). ook kunt u de meldingen via Facebook of de website lezen. We hebben geen pinautomaat aan boord en verzoeken  u dan ook contant af te rekenen aan boord.

Neem contact op