06-51186400 info@dageraad.org

Meerdaagse tocht

—————————————————————–

data meerdaagse tochten 2024 (2 volle dagen vissen):

maandag en dinsdag 25 en 26 maart

donderdag en vrijdag 28 en 29 maart

donderdag en vrijdag 4 en 5 april

maandag en dinsdag 15 en 16 april

maandag en dinsdag 29 en 30 april

donderdag en vrijdag 2 en 3 mei

maandag en dinsdag 6 en 7 mei

donderdag en vrijdag 16 en 17 mei

maandag en dinsdag 20 en 21 mei

maandag en dinsdag 3 en 4 juni

maandag en dinsdag 17 en 18 juni

maandag en dinsdag 8 en 9 juli

maandag en dinsdag 26 en 27 augustus

maandag en dinsdag 2 en 3 september

maandag en dinsdag 9 en 10 september

Voor overige data graag even contact opnemen

5-daagse vistocht (2024)

zondag 21 april t/m donderdag 25 april 2024 (ongeveer 500 euro pp)

—————————————————————–

Gaat onze tocht door?

Het weer bepaalt altijd of een tocht doorgaat of niet. De schipper heeft jarenlange ervaring en kan met behulp van meerdere nauwkeurige weermodellen goed beslissen of het verantwoord is om de tocht door te laten gaan.
Hebt u online of per telefoon geboekt? Houd goed uw telefoon en mail in de gaten de dagen voorafgaand aan de tocht. Mogelijk nemen we contact met u op om door te geven dat de tocht (helaas) niet doorgaan kan ivm het weer. De beslissing of een tocht wel of niet doorgaat word het liefst zo ver mogelijk vooruit gemaakt, maar soms is het weer erg veranderlijk. In dat geval wordt de beslissing uiterlijk de ochtend voor 12:00 uur gemaakt. Hebt u geen telefoontje of mail van ons gehad tegen die tijd? Dan gaat de tocht door!

Begin en eindtijd

Tijdens meerdaagse tochten wordt er anderhalve dag of twee hele dagen gevist, andere varianten zijn in overleg ook mogelijk.

Voor de 2.5 daagse tochten kunt u vanaf 19:00 uur aan boord stappen. Uitvaren doen we tussen 22:00-23:00. We zijn 2 dagen later tussen 23:00 en 1:00 uur weer in de haven. In principe gaat u die avond/nacht weer van boord tenzij de schipper anders met u heeft overlegd. *
Voor de 2 daagse tochten kunt u vanaf 19:00 aan boord stappen. Uitvaren doen we tussen 22:00-23:00. We zijn 2 dagen later einde van de middag weer in de haven.*
Bij afgehuurde tochten kunt u samen met de Schipper overleggen hoe laat u weg gaat en terug wilt zijn.

*voor de eindtijd van de meerdaagse tochten gaat de schipper in overleg met de deelnemers. Deze kan daardoor variëren per reis.

Is er parkeermogelijkheid?

Naast de steiger van het schip is voldoende parkeergelegenheid. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Wat neem ik mee?

Er is inmiddels een pinautomaat aan boord. U kunt zowel pinnen als contant betalen bij ons.
Overnachtingsspullen waaronder uw eigen slaapzak(of dekbed en overtrek) en kussen.

Er is een mogelijkheid om te wassen / douchen aanboord. Handdoeken e.d. neemt u zelf mee.
Stevig schoeisel, het kan door water glad zijn aan dek. Houd hier rekening mee.
Warme kleding (laagjes) en regenkleding. Muts, handschoenen, pet, zonnebril. (Aan boord kan het ander weer zijn dan aan de wal. kouder, meer wind, maar soms ook zonniger! Wees hier op voorbereid)
Met uitzondering van een boterham en flesje drinken, mogen eigen consumpties aan boord niet genuttigd worden. Bij meerdaagse tochten zijn ontbijt lunch en diner bij de prijs inbegrepen.
In de kombuis zijn verder verschillende dranken snacks, en soep tegen zeer schappelijke prijzen verkrijgbaar. Het is niet toegestaan om eigen mee gebrachte alcoholische dranken aan boord te nuttigen!

ijs voor het bewaren van de vis nemen wij met meerdaagse tochten voor u mee.

Ik heb nog nooit eerder op zee gevist, is er begeleiding aan boord?

Onze bemanning is zeer bereid u (op weg) te helpen. Geef het aan bij onze bemanning en ze willen u graag van tips en tricks voorzien!

Zijn er hengels lood en paternosters?

Er zijn voldoende hengels aan boord. Huren is inclusief lood en paternoster. U dient de hengel weer compleet in te leveren. Paternosters en Lood zijn ook bij ons verkrijgbaar.
Uiteraard mag u uw eigen hengel ook meenemen.

Ik neem mijn eigen hengel mee, wat voor lood heb ik nodig?

Uiteraard kunt u ook uw eigen hengel meenemen. Let op dat u een zeehengel meeneemt. Er wordt op makreel met 150-200 gram lood gevist. Op Kabeljauw vist u met 300-500 gram lood.

Heb ik pieren nodig? En kan ik die bij jullie krijgen?

Alleen voor wrakkentochten/ kabeljauwtochten hebt u pieren nodig. Er zijn niet altijd pieren aan boord, deze moeten van tevoren besteld worden. Met meerdaagse tochten bestelt de schipper indien mogelijk pieren per plaatje dit komt neer op ongeveer 50 pieren per persoon voor de meerdaagse tocht. Hiervan kunt u gebruik maken tijdens de tocht. Mocht u meer aas willen, moet u dit bijbestellen of zelf regelen. Geef bij uw reservering door dat u graag pieren wilt (bij)bestellen.

Welke vis wordt er gevangen?

Deze vistochten zijn wrakken tochten, maar er dient zich tijdens het vissen of ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends ook de mogelijkheid om op andere vissoorten te vissen zoals, platvis, wijting, poon, koolvis, pollak, enz. In de zomermaanden kunt u ook makreel vangen.

Waar bewaar ik mijn vis?

Tijdens het vissen kunt u voor uw gevangen vis een van onze visbakken pakken die ruim voldoende bij ons aan boord beschikbaar zijn. We hebben fileer/spoelbakken op zowel het voor als achterdek. De gevangen vissen worden in principe door u zelf gefileerd. Als u dit niet kunt, kunt u onze bemanning vragen om u op weg te helpen. Ook willen andere gasten u vaak wel helpen. Na het schoonmaken/fileren bewaart u uw vis in uw eigen meegebrachte koelbox/tas met ijs er over. Zo houd u uw vis vers tot u thuis bent.

Hoe zijn de vangsten?

De schipper en zijn bemanning zullen elke tocht hun uiterste best doen om iedereen tevreden naar huis te laten gaan met mooie vangsten. Sommige dagen zijn de vangsten zeer goed, maar ondanks dat de schipper en zijn bemanning hun uiterste best doen om elke tocht mooie vangsten te doen, zijn er helaas ook altijd dagen bij dat de vangsten wat tegenvallen. Soms kan het zijn dat de schipper besluit nog wat langer door te varen om de kans dat er nog wat meer gevangen word te vergroten, echter is dit geen garantie op een volle bak vis.

Kunnen kinderen mee?

Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar of ouder mogen met een meerdaagse tocht mee aan boord. Er zijn reddingvesten voor kinderen aanwezig.

Wat als ik last heb van Zeeziekte?

Helaas niet altijd te voorkomen. U kunt het risico aanmerkelijk verkleinen door geen vet eten te nemen de dag er voor, voldoende nachtrust te nemen en geen alcohol te nuttigen. Ook zijn er speciale pleisters , of reistabletten, verkrijgbaar bij een apotheek of drogisterij. Mocht u ondanks deze maatregelen toch zeeziek worden, blijf buiten in de frisse lucht en zoek het midden van het schip op, zowel van voren naar achteren als van links (bakboord) naar rechts (stuurboord). Hier slingert het schip het minst.
Heeft u nog een andere vraag, bel ons gerust via 06-51186400. Of stuur een e-mail naar info@dageraad.org

LET OP: TELEFOON NETWERK: TAMPNET ACTIEF BOVEN DE NEDERLANDSE EILANDEN. HIER MEE VERBiNDEN KOST VEEL GELD.UW TELEFOON ZIET TAMPNET ALS NETWERK BUITEN EU!
Zet uw telefoon na het wegvallen van het landbereik uit of op vliegtuigmodus.

Voor deze tochten moet altijd worden gereserveerd. Ga hiervoor naar onze reservering pagina. Tarieven zijn vermeld op de tarieven pagina.

Wij varen mits de weersomstandigheden dit toelaten en bij voldoende deelname. Deze tochten kunnen ver op zee plaatsvinden, vaak is er enige deining aanwezig. Wij proberen een voor ieder zo mooi mogelijke tocht te verzorgen, echter door weersomstandigheden kan het voorkomen dat wij van onze oorspronkelijke planning moeten afwijken.  Het weer en de zee zijn niet altijd voorspelbaar, waardoor wij ook flexibel moeten zijn.

Het schip is ook af te huren voor gezelschappen die specifieke wensen hebben zoals,

  • 3, 4 of 5 dagen willen vissen en nog verder de zee op willen.
  • of gezellig naar een eiland willen

 

 


Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Fam. Drijver (schipper/eigenaar)

0519-297992
06-51186400

Let op !!
U kunt een dag van te voren telefonisch navragen of een reis wel of niet doorgaat (bij voorkeur tussen 19:00 en 20:00 uur).

Wat neem ik mee?