06-51186400 info@dageraad.org

Makrelentocht


Data makreelvissen juni 2024

zaterdag 1, 15, 22 en 29 juini

maandag 26 juni

woensdag 5 en 26 juni

donderdag 6 en 27 juni

zondag 2, 9, 16, 23 en 30 juni

vrijdag 28 juni


Data makreelvissen juli 2024

Bijna elke dag wordt er uitgevaren op makreel, bij voldoende deelname en als het weer het toelaat.


Data makreelvissen augustus 2024

Bijna elke dag wordt er uitgevaren op makreel, bij voldoende deelname en als het weer het toelaat.


Data makreelvissen September 2024

vrijdag 6, 13 en 27 september

maandag 23 en 30 september

woensdag 4, 11 en 25 september

zondag 1, 8, 15, 22 en 29 september

zaterdag 7, 14, 21 en 28 september

vrijdag 22 september t/m zondag 24 september


Data makreelvissen Oktober 2024

woensdag 2 en 9 oktober

Zaterdag en Zondag  5 en 6 oktober

zaterdag en zondag 12 en 13 oktober

zaterdag en zondag 19 en 20 oktober, laatste makrelen tochten van seizoen 2024.


Vanaf juni t/m september varen wij elke dag en meestal op makreel. Ook zijn in de eerste helft van oktober nog een aantal makrelen vaarten. Zorg dat je om 7:00 uur aanwezig bent op het schip. We zijn tussen 17:00 – 18.00 uur weer aangemeerd in de haven van Lauwersoog.

Gaat onze tocht door?

Het weer bepaalt altijd of een tocht doorgaat of niet. De schipper heeft jarenlange ervaring en kan met behulp van meerdere nauwkeurige weermodellen goed beslissen of het verantwoord is om de tocht door te laten gaan.
Hebt u online of per telefoon geboekt? Houd goed uw telefoon en mail in de gaten de dagen voorafgaand aan de tocht. Mogelijk nemen we contact met u op om door te geven dat de tocht (helaas) niet doorgaat ivm het weer. De beslissing of een tocht wel of niet doorgaat word het liefst zo ver mogelijk vooruit gemaakt, maar soms is het weer erg veranderlijk. In dat geval wordt uiterlijk om 20:00 uur savonds de beslissing gemaakt voor een dagtocht voor de volgende dag. Hebt u geen telefoontje of mail van ons gehad tegen die tijd? Dan gaat de tocht door!

Begin en eindtijd

Voor de dagtochten geldt 7:00 uur aan boord. Zorg dat u op tijd aanwezig bent, het schip wacht niet met uitvaren tot eventuele laatkomers arriveren.
De eindtijd varieert tussen 17:00-18:00 afhankelijk van de vangsten, het tij en hoe ver de schipper moet varen om goede visstekken te vinden.
Bij afgehuurde tochten kunt u samen met de Schipper overleggen hoe laat u weg wilt en terug wilt zijn.

Is er parkeermogelijkheid?

Naast de steiger van het schip is voldoende parkeergelegenheid. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Wat neem ik mee?

Er is inmiddels een pinautomaat aan boord. U kunt zowel pinnen als contant betalen bij ons.
Stevig schoeisel, het kan door water glad zijn aan dek. Houd hier rekening mee.
Warme kleding (laagjes) en regenkleding. Muts, handschoenen, pet, zonnebril. (Aan boord kan het ander weer zijn dan aan de wal. kouder, meer wind, maar soms ook zonniger! Wees hier op voorbereid)
Met uitzondering van een boterham en flesje drinken, mogen eigen consumpties aan boord niet genuttigd worden. In de kombuis zijn verschillende dranken snacks, soep, en broodjes tegen zeer schappelijke prijzen verkrijgbaar. Het is niet toegestaan om eigen mee gebrachte alcoholische dranken aan boord te nuttigen!
ijs voor het bewaren van de vis
Vaak zorgen wij voor ijs aan boord, maar soms is er geen ijs beschikbaar. Een goede tip: Doe voor dat u gaat vissen enkele lege sap- of melkpakken gevuld met water in de vriezer. Neem deze mee in een koelbox op de dag dat u gaat vissen. Maak uw gevangen vis schoon, sla één van de pakken stuk en doe dit over uw vis. Zo houd u uw vis goed tot thuiskomst.

Ik heb nog nooit eerder op zee gevist, is er begeleiding aan boord?

Onze bemanning is zeer bereid u (op weg) te helpen. Geef het aan bij onze bemanning en ze willen u graag van tips en tricks voorzien!

Zijn er hengels lood en paternosters?

Er zijn voldoende hengels aan boord. Huren kost €10 dit is inclusief lood en paternoster. U dient de hengel weer compleet in te leveren. Paternosters en Lood zijn ook bij ons verkrijgbaar.
Uiteraard mag u uw eigen hengel ook meenemen.

Ik neem mijn eigen hengel mee, wat voor lood heb ik nodig?

Uiteraard kunt u ook uw eigen hengel meenemen. Let op dat u een zeehengel meeneemt. Er wordt op makreel met 150-200 gram lood gevist. Op Kabeljauw vist u met 300-500 gram lood.

Heb ik pieren nodig? En kan ik die bij jullie krijgen?

Alleen voor wrakkentochten/ kabeljauwtochten hebt u pieren nodig. Voor de makreeltochten vist u met paternosters met veertjes.

Welke vis wordt er gevangen?

Doorgaans wordt in de zomermaanden op makreel gevist. In het voor- en najaar op Kabeljauw. Af en toe wordt er ook een leuke bijvangst binnengehaald, zoals platvis, wijting, pollak, leng, enzovoorts.
In de zomermaanden hebben wij ook een aantal lange tochten. Dan word er ook geprobeerd o.a. kabeljauw te vangen.

Waar bewaar ik mijn vis?

Tijdens het vissen kunt u voor uw gevangen vis een van onze visbakken pakken die ruim voldoende bij ons aan boord beschikbaar zijn. We hebben fileer/spoelbakken op zowel het voor als achterdek. De gevangen vissen worden in principe door u zelf gefileerd. Als u dit niet kunt, kunt u onze bemanning vragen om u te helpen. Ook willen andere gasten u vaak wel helpen. Na het schoonmaken/fileren bewaart u uw vis in uw eigen meegebrachte koelbox/tas met ijs er over. Zo houd u uw vis vers tot u thuis bent.

Hoe zijn de vangsten?

De schipper en zijn bemanning zullen elke tocht hun uiterste best doen om iedereen tevreden naar huis te laten gaan met mooie vangsten. Sommige dagen zijn de vangsten zeer goed, maar ondanks dat de schipper en zijn bemanning hun uiterste best doen om elke tocht mooie vangsten te doen, zijn er helaas ook altijd dagen bij dat de vangsten wat tegenvallen. Soms kan het zijn dat de schipper besluit nog wat langer door te varen om de kans dat er nog wat meer gevangen word te vergroten, echter is dit geen garantie op een volle bak vis.

Kunnen kinderen mee?

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar mogen mee aan boord. Tot 14 jaar krijgen kinderen 10 euro korting. Er zijn reddingvesten voor kinderen aanwezig.

Wat als ik last heb van Zeeziekte?

Helaas niet altijd te voorkomen. U kunt het risico aanmerkelijk verkleinen door geen vet eten te nemen de dag er voor, voldoende nachtrust te nemen en geen alcohol te nuttigen. Ook zijn er speciale pleisters , of reistabletten, verkrijgbaar bij een apotheek of drogisterij. Mocht u ondanks deze maatregelen toch zeeziek worden, blijf buiten in de frisse lucht en zoek het midden van het schip op, zowel van voren naar achteren als van links (bakboord) naar rechts (stuurboord). Hier slingert het schip het minst.
Heeft u nog een andere vraag, bel ons gerust via 06-51186400. Of stuur een e-mail naar info@dageraad.org

Voor deze tocht moet altijd worden gereserveerd. Ga hiervoor naar onze reservering pagina en/of bel naar 0519-297992 / 0651186400

 

Tijdens de dagtochten kan er niet overnacht worden op het schip. Wel zijn er overnachtingsmogelijkheden in de omgeving Lauwersoog en Esonstad.


Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Fam. Drijver (schipper/eigenaar)

0519-297992
06-51186400

Let op !!
U kunt een dag van te voren telefonisch navragen of een reis wel of niet doorgaat (bij voorkeur tussen 19:00 en 20:00 uur).

Wat neem ik mee?