06-51186400 info@dageraad.org

De Dageraad – Familie Drijver

Jan Drijver, bekend in de visserij wereld als “Ome Jan Dageraad”, begon in 1977 met sportvissen. Dit deed hij met de kotter IJM4, onder de naam “Dageraad”. Zoon Willem Drijver volgde in zijn voetsporen. In 1996 werd de ‘Zilvermeeuw” aangekocht en werd deze omgedoopt tot “Dageraad”.

Joost Drijver, zoon van Willem Drijver, is uit precies hetzelfde hout gesneden als zijn vader en opa. Als schipperszoon ging hij naar de Middelbare Zeevaartschool in Delfzijl en daarna de Hogere Zeevaartschool op Terschelling. Na deze twee opleidingen besloot Joost verder te gaan studeren en koos voor een studie Maritieme Techniek aan de TU Delft.

Na deze studie keerde Joost terug naar Dokkum. Daar besloot hij, met het diploma uit Delft op zak, het familiebedrijf in te gaan. In 2014 nam hij het bedrijf over van zijn vader Willem. Zijn ouders werken nog steeds mee in het bedrijf. Een vistocht met de Dageraad levert je meer op dan een koelbox vol met vis. Joost heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is de ideale gastheer voor een tocht op de Noordzee. Met zijn ervaring wordt sportvissen een belevenis, door de historie van het schip een ervaring!


Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Fam. Drijver (schipper/eigenaar)

0519-297992
06-51186400

Let op !!
U kunt een dag van te voren telefonisch navragen of een reis wel of niet doorgaat (bij voorkeur tussen 19:00 en 20:00 uur).

Boek een tocht

Neem contact op